Wethouder Nico van Veen in gesprek met Capellenaar over aardgasvrij wonen (14-09-2018)

Op donderdag 13 september 2018 konden Capellenaren bij het Energiecafé in gesprek met wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) over een aardgasvrij Capelle. Speciaal voor deze gelegenheid werden samen met medewerkers van Brownies & Downies brownies uitgedeeld aan bezoekers.

Het Energiecafé is gevestigd in de bouwkeet aan het Amnestyplein onder de metrobaan en is sinds 26 juli 2018 elke donderdag tussen 10.00 uur en 19.00 uur geopend voor Capellenaren. Bewoners en bedrijven kunnen hier in gesprek over duurzame alternatieven voor verwarming, warm water en koken.

Alternatieven

Vanaf juli heeft RoyalHaskoningDHV in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden om Capelle aardgasvrij te maken. Hiervoor zijn zij in gesprek gegaan met Capellenaren en hebben zij met behulp van allerlei data in beeld gebracht welke alternatieven voor aardgas er per wijk of buurt mogelijk zijn. De uitkomsten komen in het gemeentelijke warmtetransitieplan. Op woensdag 17 oktober 2018 worden de eerste uitkomsten van dit plan gepresenteerd tijdens Themater in het Isala Theater.

Week van de Duurzaamheid

Themater met als titel ‘’Capelle, daar krijg je nieuwe energie van’’ is een onderdeel van de Week van de Duurzaamheid. Vanaf de nationale dag van de duurzaamheid op woensdag 10 oktober tot en met woensdag 17 oktober 2018 zijn er verschillende duurzame activiteiten in Capelle. In die week worden diverse activiteiten georganiseerd rondom de thema’s duurzaamheid, klimaat, energie en een aardgasvrije stad. Er is onder andere een duurzaamheidsmarkt, een vergroendag in een buurt, de WoonWijzerWagen komt naar Capelle.

Het volledige programma van de Week van de Duurzaamheid is binnenkort te vinden op www.duurzaamcapelle.nl.