Testen kleppen in waterkeringen (13-09-2018)

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 september testen we de kleppen in de Blinkerttunnel en in de tunnel bij metrostation Capelsebrug. Dit kan enige verkeershinder opleveren.

Op donderdag 27 september testen we de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. Dit gebeurt tussen 5.30 tot 6.00 uur. De hoofdrijbaan is dan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

Aansluitend testen we de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. We sluiten de tunnels dan om de beurt af. Zo is er altijd een tunnel open voor fietsers en voetgangers.

Hierna testen we de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg. Dit gebeurt tussen 06.45 uur tot 07.15 uur. U kunt dan tijdelijk de fiets- en voetgangerstunnel niet gebruiken. We informeren het verkeer tijdig met informatieborden op het testen en de omleiding.

Hoogheemraadschap

De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn waterkerende dijken. Het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard beheert ze. De waterkerende kleppen in de  tunnels voorkomen bij hoog water dat het water verder Capelle in kan stromen. In opdracht van het hoogheemraadschap testen we deze kleppen ieder jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met het informatiecentrum, telefoon: 14 010.