Sporten of dansen met het Jeugdfonds (06-03-2019)

Wil uw kind gaan sporten of op zwemles? Of misschien dansen of op muziekles? Als de kosten een probleem zijn, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur misschien helpen. Dit fonds betaalt contributie, kleding en instrumenten tot maximaal € 225,- voor sport en € 450,- voor toneel, muziek en dans. Vorig jaar betaalden ze de hobby voor bijna 1000 Capelse kinderen.

Voorwaarden

U kunt een bijdrage krijgen voor:

  • al uw thuiswonende kinderen tussen de 4 en 17 jaar;
  • per kind voor 1 activiteit per jaar.

Uw inkomen is:

  • voor een alleenstaande ouder maximaal netto € 1483,02 per maand (exclusief vakantietoeslag);
  • voor gehuwden/samenwonenden maximaal netto € 1670,18 per maand (exclusief vakantietoeslag).

Diplomazwemmen

In ons land met veel open water is het een veilig gevoel als uw kinderen kunnen zwemmen. Daarom kunnen kinderen vanaf 5 jaar het A-diploma halen met het jeugdfonds. De zwemlessen zijn in zwembad De Blinkert, met diploma-garantie. Vraag hiervoor in 1 keer de bijdrage voor 2 jaar (€ 450,-) aan. De kosten voor het A-diploma zijn namelijk vaak hoger dan € 225,-. U kunt voor uw kind in deze 2 jaar geen andere bijdrage meer aanvragen.

Aanvragen via een Intermediair

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan via een intermediair. Dit is bijvoorbeeld de leraar op school of een medewerker van het CJG, Welzijn Capelle of Stichting Leergeld.

Meer informatie

Voor meer informatie, de intermediairs en aanvraagformulier kunt u terecht op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds. Vindt u het moeilijk om de formulieren zelf in te vullen? De vrijwilligers van de Huizen van de Wijk of Wijkwinkels helpen u graag. De adressen en openingstijden staan op www.welzijncapelle.nu.