Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Meld overlast van vuurwerk!

  (11-12-2018)

  Nog maar een paar weken en dan is het weer Oud en Nieuw. Ook dit jaar wil de gemeente, samen met de politie, brandweer en ambulancediensten de overlast van vuurwerk tegengaan. We willen slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

 • Blijf niet alleen thuis bij de kerstboom

  (11-12-2018)

  Kerstmis de gezelligste tijd van het jaar? Niet iedereen denkt er zo over. Capellenaren die deze kerst in hun eentje de kaarsjes aan moeten steken, of zich alleen voelen met kerst, zijn van harte welkom bij de feestelijke kerstmaaltijd op Tweede Kerstdag.

 • Capelse genomineerden vrijwilligersprijzen bekend

  (07-12-2018)

  De Capelse genomineerden voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn bekend. Uit de vele inzendingen koos de jury Bianca Hasselman, vrijwilliger bij verpleeg- en zorgcentrum De Roo van Capelle, als meest bijzondere vrijwilliger. Verder zijn dit jaar het Huttendorp Schollevaar, Hospice IJsselOever en de Capelse Zomerschool de meest verrassende, grensverleggende of vernieuwende vrijwilligersorganisaties van Capelle.

 • Gewijzigde openingstijden rond de feestdagen

  (06-12-2018)

  Het gemeentehuis en het Werkplein IJsselgemeenten zijn van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 gesloten. In 2019 bent u vanaf woensdag 2 januari 08.00 uur weer van harte welkom.

 • Gratis Nieuwjaarsvoorstelling & Nieuwjaarsreceptie

  (06-12-2018)

  Capelle luidt op 9 januari 2019 het nieuwe jaar in met een gratis Nieuwjaarsvoorstelling voor alle Capellenaren in het Isala Theater. Reserveer uw gratis kaarten op www.isalatheater.nl of haal ze bij het theater, op=op!

 • Gratis OV voor Capelse senioren verlengd tot 2022

  (04-12-2018)

  Capelse senioren kunnen ook de komende 4 jaar gratis reizen in het openbaar vervoer(OV)). Het Capelse college koppelt vanaf 1 januari 2019 gratis OV wel aan de AOW-gerechtigde leeftijd. Senioren, die nu al gebruik maken van het gratis OV (voor 65-plussers), blijven dit recht behouden.

 • Statement gemeente Capelle aan den IJssel en BLICK op onderwijs

  (03-12-2018)

  naar aanleiding van rapport gemeentelijke Ombudsman

  Naar aanleiding van de verschijning van het rapport en het persbericht van de Rotterdamse Ombudsman over klachten die daar door BLICK zijn ingebracht, willen de gemeente Capelle en BLICK onderstaand statement delen met de media.

 • Krijg overzicht over uw geld met de Capelse Geldplannen

  (28-11-2018)

  Geld tekort of over aan het eind van de maand, geen overzicht over uw geldzaken of geldzorgen: dat zorgt voor onrust. Om mensen met geldzorgen te helpen, biedt de gemeente Capelle aan den IJssel Geldplannen van het Startpunt Geldzaken aan via www.capelleaandenijssel.nl/geldplannen. Al meer dan 117.000 Nederlanders uit 154 gemeenten maakten voor zichzelf een geldplan.

 • Burgemeesters ontsteken verlichting kerstboom

  (27-11-2018)

  Burgemeester Peter Oskam  en kinderburgemeester Ilias Oukbih ontsteken vrijdagavond 7 december om 17.00 uur de kerstverlichting van de kerstboom. De metershoge kerstboom staat dit jaar weer als vanouds op het Stadsplein. Iedere Capellenaar, jong en oud, is van harte uitgenodigd vrijdag 7 december aanwezig te zijn bij deze feestelijke gebeurtenis. En om samen een drankje te drinken en een oliebol te eten.

 • Controle op bijstand bespaart ruim 3,6 miljoen

  (27-11-2018)

  De controle op het recht op bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van ruim 3,6 miljoen euro opgeleverd voor Capelle, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2017 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes. Daarnaast bespaarde IJsselgemeenten bijna 5 miljoen euro aan uitkeringen door een nauwkeurige check bij de aanvragen van uitkeringen. Daarmee is voorkomen dat mensen ten onrechte een uitkering kregen en die later moesten terugbetalen.

 • Collectieve zorgverzekering voor iedereen in Capelle, Krimpen en Zuidplas

  (22-11-2018)

  De nieuwe collectieve zorgverzekering en premie van VGZ voor Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas is bekend: het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten. De verzekering is er voor iedereen, maar vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten. IJsselgemeenten sloot namens de deelnemende gemeenten een contract met zorgverzekeraar VGZ. 

 • Huis van de Wijk Fascinatio geopend

  (22-11-2018)

  Het was een feestje gisterenmiddag in Fascinatio. Aan de Fascinatio Boulevard werd het gloednieuwe Huis van de Wijk geopend. Wijkbewoners – jong en oud – kunnen elkaar hier ontmoeten. Ook kunnen ze er terecht voor vragen op het gebied van zorg en welzijn.

 • Snoeien Schollevaar

  (22-11-2018)

  Het snoeiseizoen loopt van half november tot half maart. Dit jaar snoeien we in de wijk Schollevaar. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 maanden in beslag.

 • Openingstijden gemeentehuis op 5 december

  (20-11-2018)

  Op woensdag 5 december 2018 is het gemeentehuis van 8.00 uur tot 16.00 uur geopend.

  Wilt u langs komen? Maakt u dan een afspraak.

 • Capelle volop in ontwikkeling

  (19-11-2018)

  Met een stabiele en behoudende Najaarsnota 2018 blijft Capelle aan den IJssel een gedegen financiële koers varen. “We hebben een sluitende meerjarenbegroting en blijven goed op onze inkomsten en uitgaven letten,” zegt wethouder financiën Nico van Veen. “Ook weten we grote stappen te zetten in onze stad. Het meest zichtbare in de buitenruimte is de ontwikkeling van het centrumgebied, maar ook op het gebied van veiligheid en in het sociaal domein zetten we stappen voorwaarts.” De Najaarsnota 2018 is vandaag door het college aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Woningproject ‘de Groene Oase’ opgeleverd

  (19-11-2018)

  Alle 20 woningen van woningbouwproject de Groene Oase in Capelle zijn afgelopen maand opgeleverd. Iets meer dan een jaar geleden startte de Nederlandse Bouw Unie (NBU) met de bouw van de verschillende woningtypen net buiten het centrum van de stad. De Groene Oase ligt aan woonerf Patrijshof dat aansluit bij de omliggende straten; Fazantstraat en Merellaan.

 • Meld kapotte openbare verlichting

  (27-09-2018)

  Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

 • Europese samenwerking aanpak wateroverlast

  (06-09-2018)

  Binnenkort worden de bewoners aan de Arica geïnformeerd over het project WaterWeg, doel hiervan is een verbetering van de omgang met water. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie via het Interreg-project STAR2Cs.

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.

 • Laat uw geld niet liggen

  (02-08-2018)

  Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.