Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Dodenherdenking 4 mei

  (18-04-2019)

  Op zaterdag 4 mei worden in Capelle aan den IJssel de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de diverse vredesmissies herdacht. Dit gebeurt met een herdenkingsbijeenkomst en aansluitend een stille tocht naar de begraafplaats. Op de begraafplaats worden gedichten voorgedragen en kransen gelegd bij het herdenkingsmonument.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2018

  (18-04-2019)

  De gemeente voert jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit. Wij willen namelijk graag weten wat onze klanten van de Wmo in Capelle vinden en of deze goed aansluit op hun wensen en behoeften. Hoe is er met de hulpvraag omgegaan? Hoe ervaart men de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening? Welk effect heeft de ondersteuning op het dagelijks leven?

 • Getransformeerd kantoorgebouw The Aquarius opgeleverd

  (18-04-2019)

  Behalve het Rivium ondergaat ook het bedrijventerrein aan het Roer en de Barbizonlaan de komende jaren een transformatie naar werk- en woongebied. Gisteren, woensdag 17 april, opende wethouder Dick van Sluis samen met ontwikkelaar Certitudo in het bijzijn van enkele nieuwe bewoners ‘The Aquarius’. In het voormalige kantoorpand aan het Roer 288 zijn 42 appartementen en studio’s opgeleverd.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (16-04-2019)

  Vanaf 15 april starten wij met de bestrijding van de eikenprocessierups die bij mens en dier kan zorgen voor gezondheidsklachten. Dit doen wij door het uitzetten van minuscuul kleine aaltjes die met een vernevelaar in de eikenbomen worden gespoten. Omdat de aaltjes geen daglicht verdragen worden de werkzaamheden tussen 20.00 uur en 07.00 uur uitgevoerd.

 • Grote belangstelling voor woningbouwplannen ‘Harmonie’ in Capelle

  (16-04-2019)

  De bewonersavond over de woningbouwplannen voor het plan ‘Harmonie’ in de wijk Hoven II is op 11 april druk bezocht. Projectontwikkelaar Blauwhoed, woningcorporatie Havensteder en de gemeente Capelle aan den IJssel organiseerden samen een voorlichtingsbijeenkomst op het IJsselcollege. Ruim 250 geïnteresseerden kwamen hier op af.

 • Prins Alexanderlaan tussen Rietkerkweg en Prinsenlaan afgesloten

  (16-04-2019)

  Van 23 april tot 7 juni 2019 is de Prins Alexanderlaan in beide richtingen afgesloten tussen de Rietkerkweg en Prinsenlaan. Op 23 april start gemeente Rotterdam met het vervangen van het asfalt. Tegelijk werkt de RET aan de metro-overgang Prinsenlaan.

 • Koninklijke onderscheiding voor aftredend D66-raadslid Josien van Cappelle

  (16-04-2019)

  Burgemeester Peter Oskam heeft maandagavond aftredend D66 raadslid Josien van Cappelle een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Vanwege haar jarenlange verdiensten als raadslid en wethouder is Van Cappelle benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De oud-wethouder en thans raadslid zet haar politieke loopbaan voort bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, waar ze toetreedt tot  het algemeen bestuur. Bij de waterschapverkiezingen in maart dit jaar stond ze als nummer twee op de lijst voor Water Natuurlijk en werd ze met voorkeursstemmen gekozen.

 • Capelle zoekt stembureauleden

  (11-04-2019)

  Op donderdag 23 mei 2019 vinden de verkiezingen voor het Europees parlement plaats. Om deze verkiezingen in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

 • Kom naar de 112-markt!

  (10-04-2019)

  Op vrijdag 3 mei 2019 bent u van 12.00 uur tot 16.30 uur van harte welkom op de 112-markt,  de open dag van de Capelse hulpdiensten.

 • Koningsdag 2019

  (05-04-2019)

  In Capelle vieren we de verjaardag van onze Koning traditiegetrouw uitgebreid. Ook dit jaar zijn er tal van leuke activiteiten op het Stadsplein en Amnestyplein en staat de kermis op het parkeerterrein achter het gemeentehuis.

 • Bijeenkomst subsidie groene daken en gevels

  (04-04-2019)

  Op woensdag 17 april 2019 om 19.30 uur is er een bijeenkomst over groene daken en gevels in het Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20. U krijgt informatie over waarom een groen dak leuk en nuttig is. Ook geven we praktische tips om dit te realiseren, zoals de subsidieregeling voor groene daken en gevels.

 • Bijeenkomst nieuwbouwplannen Hoven II

  (04-04-2019)

  Op donderdag 11 april om 20.00 uur is er een bijeenkomst over de nieuwbouwplannen van de Hoven II in het IJsselcollege, Pelikaanweg 1. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij u meer over de plannen voor woningbouw in de Hoven II. U kunt in gesprek gaan en vragen stellen.

 • Samen zonnepanelen kopen?

  (04-04-2019)

  Op maandag 15 april 2019 om 19.30 uur is er een bijeenkomst over zonnepanelen op de gemeentewerf, Groenedijk 10. U krijgt informatie over de aantrekkelijke inkoopactie voor zonnepanelen en duurzaam advies op maat.

 • Waterspeelplaats definitief in Schollebos

  (28-03-2019)

  Een meerderheid van de Capelse gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van maandag 18 maart ingestemd met de aanleg van waterspeelplaats ‘De Watervallei’ in het Schollebos aan de rand van het evenemententerrein bij de klimpiramide. Kinderburgemeester Ilias Oukbih: “Ik vind het leuk! Normaal moet je naar het zwembad om met water te spelen en straks kan dat gewoon bij de waterspeelplaats.”

 • Help mee! Bestrijd overlast van ganzen

  (26-03-2019)

  Nederland is een ideaal gebied voor ganzen om te overwinteren: veel water, zachte winters en mooi groen gras. Ook in Capelle overwinteren veel ganzen. Zowel de Boerengans, de Nijlgans en beschermde soorten zoals de Grauwe gans en de Brandgans.

 • Woningbouwplannen voor De Hoven II worden realiteit

  (26-03-2019)

  Afgelopen week hebben de gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en projectontwikkelaar Blauwhoed de handtekeningen gezet onder de contracten voor de herontwikkeling van de Capelse wijk De Hoven II. Uiterlijk medio 2022 realiseert Blauwhoed met het plan ‘Harmonie’ 200 nieuwe, gevarieerde huur- en koopwoningen.

 • Japanse Duizendknoop: een mooie, maar gevaarlijke plant

  (25-03-2019)

  Het klimaat verandert en de natuur verandert mee. Ook in Capelle merkt u daar de gevolgen van. Onder meer door de opmars van invasieve exoten (planten) zoals de Japanse Duizendknoop. Deze hardnekkige plant kan veel schade aan uw tuin en huis aanrichten en ook aan de openbare ruimte.

 • Bomen bij flat Purmerhoek vervangen

  (21-03-2019)

  De gemeente Capelle is deze week begonnen met het verwijderen en vervangen van 25 populieren aan de voorzijde van de Purmerhoek-flat. Voor de gerooide bomen komen nieuwe elzen en populieren terug die nog dit plantseizoen worden geplant. Uit een inspectieronde van Bomenwacht Nederland bleek de noodzaak van vervanging van verouderde en deels zieke bomen.

 • Voorlopige Capelse verkiezingsuitslagen

  (21-03-2019)

  In de Capelse uitslagen komt Forum voor Democratie als grootste uit de bus bij de Provinciale Statenverkiezingen, voor de Waterschapsverkiezing krijgt Water Natuurlijk de meeste stemmen.

 • Aangepaste openingstijden rond Pasen

  (11-03-2019)

  Het gemeentehuis en het Werkplein zijn gesloten op de komende feestdagen. Ook de opening van de milieustraat en de bereikbaarheid van de Handhavingshulplijn zijn dan aangepast. Bekijk het overzicht. 

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.