RSS

Nieuws

Nieuwsberichten en persberichten van de gemeente. U kunt wekelijks een nieuwsoverzicht toegestuurd krijgen. Kijk hiervoor op de pagina e-mailnieuwsbrief.

Oudere berichten vindt u in het Archief.

 • Capelle werkt aan.. nutsleiding op de Rondedans

  (21-08-2017)

  Vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus wordt er gewerkt aan de nutsleiding op de Rondedans ter hoogte van huisnummer 68-70. 

 • Capelle werkt aan.. vervanging warmtenet de Jachthoorn

  (14-08-2017)

  Vanaf 16 augustus tot en met 22 december wordt er in verschillende fases gewerkt aan de vervanging van het warmtenet op de Jachthoorn in Capelle ad IJssel.

  Planning:

  - Fase 1 : 16 aug t/m 29 sep
  - Fase 1+1b : 18+19 sep (halve rijbaanafzetting Posthoorn met verkeersregelaars)
  - Fase 2 : 2 okt t/m 27 okt
  - Fase 3 : 30 okt t/m 4 dec
  - Fase 4 : 5 dec t/m 14 dec
  - Fase 5 : 15 dec t/m 22 dec

 • Blipvert: duurzaam omgaan met afval

  (09-08-2017)

  In Capelle vinden we het belangrijk om op een duurzame manier met afval om te gaan. Dankzij Blipvert kunt u als inwoner daar nu actief uw steentje aan bijdragen.

 • PERSBERICHT - Wethouder Economische Zaken, Eric Faassen, slaat 1e paal Fascinatio

  (21-07-2017)

  Voor het eerst sinds 2009 is er voor een bedrijvenpand in Fascinatio een eerste paal geslagen. Deze bijzondere handeling werd op woensdag 19 juli verricht door wethouder Economische Zaken Eric Faassen. Verdeeld over twee bouwblokken worden 28 units gebouwd variërend van 120 tot 300m2. Verwacht wordt dat de units worden opgeleverd in maart/april 2018

 • PERSBERICHT - Sluiting woningen op grond voor opiumwet

  (14-07-2017)

  Op donderdag 13 juli zijn op last van de gemeente twee woningen in Capelle aan de IJssel gesloten. De sluiting van beide woningen is op grond van de Opiumwet. Het sluiten van de woningen past in de aanpak van het Capels Interventie Team waarin harder wordt opgetreden tegen criminaliteit.

 • Aanpassen rotondes voorrang fietsers

  (12-07-2017)

  Op dit moment hebben fietsers op diverse rotondes in Capelle geen voorrang. Om de veiligheid van fietsers tijdens het oversteken te verbeteren passen we tussen 3 juli 2017 en 28 juli 2017 de inrichting van de rotondes en de voorrangsregeling aan.

 • Op vakantie? Vraag op tijd uw paspoort aan.

  (12-07-2017)

  Als u op vakantie gaat hebben u en uw reisgenoten (ook uw kinderen) een eigen, geldig reisdocument (paspoort/identiteitskaart) nodig. Controleer daarom op tijd of uw reisdocument nog geldig is.

 • Capelle werkt aan....verleggen waterleiding Rivierweg, Fluiterlaan en Kerklaan

  (10-07-2017)

  Vanaf 10 juli tot en met 30 september 2017 zal in verschillende fases de waterleiding worden verlegd vanaf de Fluiterlaan tot aan de Kerklaan waardoor de weg op de volgende data gedeeltelijk wordt afgesloten.

 • Capelle werkt aan... herinrichting Roerdomplaan (Kiss and ride)

  (10-07-2017)

  Vanaf 10 juli tot en met 25 augustus wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Roerdomplaan (Kiss and ride) vanwege de toekomstige inrichting van het kruispunt Rivierweg – Reigerlaan.

 • PERSBERICHT - Help mee aan het voorkomen ongedierte; laat geen afval slingeren

  (07-07-2017)

  De afgelopen weken zijn klachten binnengekomen over ratten. De gemeente Capelle doet veel om ratten te bestrijden. Door heel Capelle staan veel rattenvallen. Daarnaast vervangt de gemeente alle bovengrondse containers zodat afval niet kan gaan zwerven. Voorheen strooide de gemeente nog rattengif. Dat mag niet meer. Voor het gebruik van gif in de buitenruimte gelden sinds 2015 strenge regels in verband met mogelijke doorvergiftiging van andere dieren.

 • PERSBERICHT - Capelle zet met Irado in op duurzaam afvalbeheer

  (07-07-2017)

  De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de inzameling van huishoudelijk afval uitvoeren in samenwerking met Irado. Het college van B&W heeft hiertoe besloten. Met deze samenwerking zet de gemeente Capelle in op duurzaam afvalbeheer en het behalen van de gemeentelijke milieudoelstellingen. De samenwerking start vanaf 1 januari 2018.

 • PERSBERICHT - Mariam Yousfi nieuwe kinderburgemeester

  (06-07-2017)

  De 11-jarige Mariam Yousfi is gekozen als nieuwe kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel voor het schooljaar 2017 – 2018. Mariam werd gekozen vanwege haar enthousiasme om kinderen van verschillende scholen en culturen dichter bij elkaar te brengen in Capelle. Féline Kort werd gekozen als loco-kinderburgemeester.

 • PERSBERICHT - Wethouder Dick van Sluis lanceert website www.capellebouwtaandestad.nl tijdens raadsvergadering

  (06-07-2017)

  In Capelle zijn veel bouwwerkzaamheden. Om inzichtelijk te maken wat er waar gebeurt lanceerde wethouder Dick van Sluis gisteravond tijdens een raadsvergadering de speciale website www.capellebouwtaandestad.nl. Op deze website zijn alle projecten te zien waar de gemeente nu en in nabije toekomst samen met de stad aan werkt, zoals alle woningbouwprojecten en de vernieuwing van het Capelse centrum.

 • PERSBERICHT - De laatste hand aan een toekomstbestendig gemeentehuis

  (06-07-2017)

  De afgelopen paar jaar is de ‘toren’ van het gemeentehuis in Capelle aan den IJssel grondig verbouwd. Na de zomer start de gemeente met de laatste en ook de meest  ingrijpende fase van de verbouwing die zo’n 7 tot 8 maanden gaat duren. De begane grond waar o.a. de trouwzaal, raadzaal, het vergadercentrum en de afdeling Publiekszaken te vinden zijn en de eerste etage waar onder andere de spreekkamers van Sociale Zaken en het Wmo-loket gehuisvest zijn, gaan op de schop.

 • 24 banen via social return

  (06-07-2017)

  De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

 • Op vakantie? Vraag op tijd uw paspoort aan.

  (05-07-2017)

  Als u op vakantie gaat hebben u en uw reisgenoten (ook uw kinderen) een eigen, geldig reisdocument (paspoort/identiteitskaart) nodig. Controleer daarom op tijd of uw reisdocument nog geldig is.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (05-07-2017)

  Veel bedrijven, verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties leunen op de inzet van vrijwilligers en bevlogen werknemers. Zij verdienen erkenning. Daarom kunt u deze mensen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. 

 • PERSBERICHT - Geld voor kinderen uit Kindpakket

  (29-06-2017)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft alle ouders van kinderen van 4 tot 18 jaar informatie gestuurd over het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en andere regelingen voor kinderen in het Kindpakket. De regelingen zijn vooral bestemd voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen.

 • Vergadering commissie bezwaarschriften

  (29-06-2017)
 • PERSBERICHT - VvE Valeriusrondeel ontvangt € 2.500,- voor verduurzaming

  (29-06-2017)

  Wethouder Josien van Cappelle heeft op 28 juni een voucher uitgereikt van € 2.500,- aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het Valeriusrondeel. Het Valeriusrondeel wil haar CV ketels, die 442 woningen verwarmen, vervangen door een biomassa installatie. Hiermee neemt de CO2 uitstoot voor het verwarmen van de woningen met ruim 800 ton CO2 af. Gemeente Capelle en woningstichting Havensteder steunen dit initiatief en leveren beiden een financiële bijdrage aan het haalbaarheidsonderzoek voor het realiseren van de biomassa installatie.

 • PERSBERICHT - Jeugd Vakantiepaspoort en BSN-activiteiten

  (29-06-2017)

  Op basisschool De Klim-Op, locatie Roerdomplaan, presenteerden wethouders Eric Faassen en Josien van Cappelle afgelopen woensdag het Jeugd Vakantiepaspoort 2017 en BSN-brochure 2017-2018 aan de kinderen van klas 7b. Alle kinderen op Capelse basisscholen krijgen het Jeugd Vakantiepaspoort en de BSN-brochure nog voor de vakantie op school uitgereikt. Beide boekjes worden gratis beschikbaar gesteld door gemeente Capelle aan den IJssel. Hiermee kunnen de kinderen deze zomer allerlei leuke, voordelige activiteiten ondernemen.

 • PERSBERICHT - Verkeerssituaties bij rotondes aangepast

  (29-06-2017)

  De verkeerssituaties bij rotondes worden vaak ervaren als onduidelijk. Dit leidt regelmatig tot onveilige situaties. Vooral fietsers hebben hier last van. Daarom past de gemeente Capelle de voorrangsregels binnen de bebouwde kom aan. In de zomervakantie vinden de werkzaamheden plaats.

 • Energieambassadeurs gezocht

  (26-06-2017)

  De gemeente is samen met de Huurdersraad en het Energie Collectief Capelle op zoek naar een nieuwe lichting energieambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die in hun directe omgeving woningen bezoeken om mensen voor te lichten over manieren waarop ze kunnen besparen op hun energierekening. We zijn dus op zoek naar jou!

Archief Naar boven